‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  30.03.2022   |  PETTERI HENRIKSSON

Miksi paikalle haetaan toinen henkilö?

Miksi kaikki apteekissa työskentelevät eivät saa neuvoa lääkkeistä? Olen usein joutunut odottamaan, että paikalle on haettu toinen henkilö vastaamaan kysymyksiini, vaikka en mielestäni ole kysynyt monimutkaisia asioita.

"Suurin osa apteekeissa työskentelevistä ovat farmasian ammattilaisia: heillä on farmaseutin tai proviisorin tutkinto. He ovat laillistettuja terveydenhuollon ammattihenkilöitä, ja heillä on sen perusteella oikeus toimittaa lääkkeitä ja antaa lääkeneuvontaa.

Apteekissa työskentelee myös muita henkilöitä, kuten lääke teknikoita. He pitävät varaston järjestyksessä ja ovat mukana asiakaspalvelussa – useimmiten kassoilla. Heillä ei opinnoistaan ja kokemuksestaan huolimatta ole oikeutta antaa lääkeneuvontaa. Uskon, että olette joutunut hetken odottamaan juuri siksi, että kysymyksiinne on haettu vastaamaan farmasian ammattilainen.

Keskivertoapteekissa työskentelee seitsemän farmasian ammattilaista, joten neuvontaa ei useimmiten tarvitse kauan odotella. Olette varmaan myös huomannut, että farmaseutit ja proviisorit ovat myös aktiivisesti tarjoamassa apuaan apteekin itsehoito-osastoilla."

Apteekkari Petteri Henriksson, Karjaan apteekki

Mitä haluaisit kysyä apteekkarilta?
Lähetä kysymyksesi palstalle täältä>

Julkaistu Terveydeksi! 1/2022

Apteekki

APTEEKKIHAKU