‹ Takaisin

Ihonhoito  |  01.09.2023   |  ANNA-KAISA ASUJA

Valitse oikea puhdistustuote

Apteekkikosmetiikasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja ihonpuhdistukseen. Oikea tuote suojaa omaa ihoa ja pitää sen hyvässä kunnossa.

KAKSIVAIHEINEN PUHDISTUS pitää ihon puhtaana ja hyvässä kunnossa. Meikki peittää ihohuokoset, mutta myös allergeenit, siitepöly, ilmansaasteet sekä pienhiukkaset kuormittavat ihoa. Jos käytät meikkiä, pese ensin meikki, sitten iho. Jos et halua kaksoispestä ihoa, viimeistele puhdistus kasvovedellä. Puhdistuksen jälkeen käytettävä kasvovesi tasapainottaa ihon pH:ta ja palauttaa iholle putsauksen jälkeen miellyttävän tunteen.

PUHDISTUSTUOTE VALITAAN ihotyypin mukaan. Ihon pintaa suojaa floora, joka sisältää sekä hyviä että huonoja bakteereja. Oikea tuote suojaa omaa ihoa ja pitää sen hyvässä kunnossa. Liian vahva tuote muuttaa ihon pH:ta ja heikentää ihon luonnollista suojaa. Jos iholle jää kiristelevä tunne, tuote puhdistaa liian tehokkaasti ja kuivattaa ihoa. Kun löydät omalle ihollesi sopivan puhdistusmenetelmän, pidä se.

GEELIMÄISET IHONPUHDISTUSTUOTTEET sopivat rasvoittuvalle sekaiholle. Koostumukseltaan geelimäinen putsari pesee paremmin nimenomaan rasvaa ja epäpuhtauksia ihosta. Geelit sopivat hyvin myös meikinpoistoon rasvoittuvalle iholle. Kuivaihoiselle geelimäinen putsari voi olla liian vahva, ja silloin se kuivattaa valmiiksi kuivaa ihoa entisestään.

VAAHTOMAINEN PUTSARI sopii kaikille ihotyypeille. Ilmavan koostumuksensa ansiosta vaahto kulkeutuu hyvin ihohuokoseen. Se ei kuitenkaan kuivata, sillä puhdistusvaahdot eivät yleensä sisällä voimakkaasti peseviä ainesosia. Vaahtomainen tuote sopii meikinpoistoon myös ripsien pidennyksille. Öljypohjaiset puhdistustuotteet voivat irrottaa ripsiliiman.

PUHDISTUSEMULSIO toimii kuivaihoisen tai pintakuivan sekaihon puhdistuksessa. Maitomaiset puhdistusaineet sisältävät hoitavia aineita, eivätkä ne pese liikaa. Jos käytät vahvaa silmämeikkiä ja ihosi on kuiva, tarvitset myös meikinpoistoaineen. Esimerkiksi vaahto tai micellar- eli misellivesi poistavat meikin tehokkaasti, mutta eivät kuivata ihoa liikaa. Kuivaihoisen kannattaa valita paksumpi ja hoitavampi misellivesi. Myös ihonhoitoöljy on hyvä vaihtoehto kuivaihoiselle. Öljy sekä puhdistaa että hoitaa. Se poistaa myös silmämeikin.

MONIPUOLINEN MISELLIVESI sopii kaikille ihotyypeille. Vesi sisältää sekä kasvoveden että puhdistustuotteen. Se poistaa myös meikin. Misellivesi on kätevä kesämökillä tai paikoissa, joissa ei ole juoksevaa vettä. Kaada misellivesi vanulapulle ja pyyhi kasvot kauttaaltaan. Erillistä kasvovettä ei tarvita. Hoitavampi emulsiomainen misellivesi sopii kuivalle iholle, vesimäisempi toimii kaikilla ihotyypeillä.

Asiantuntijana kosmetologi Sanni Tuppurainen, Suoraman Apteekki, Kangasala

Julkaistu Terveydeksi! 3/2022

Apteekki

APTEEKKIHAKU