‹ Takaisin

Ihonhoito  |  26.09.2022   |  KATI SÄRKELÄ

Valitse oikea silmänympärysvoide

Silmiä ympäröivää ihoa kannattaa hoitaa omalla tuotteella. Apteekin valikoimasta löytyy apua erilaisiin vaivoihin, kuten tummiin silmänalusiin ja turvonneisiin luomiin.

Silmien seutu on erityisen altis kuivumiselle, ja ikääntymisen merkit näkyvät siinä ensimmäisenä. Voidakseen hyvin silmänympärysiho tarvitsee erityisiä aktiiviaineita.

Silmänympärysvoiteet suojaavat ihoa päivittäisiltä rasituksilta, kuten uv-säteilyltä, sisäilman kuivuudelta ja katupölyltä. Hoitava voide auttaa ihoa säilyttämään luontaisen joustavuutensa.

Voide kannattaa valita oman ihotyypin ja tehotarpeen mukaan. Erilaiset silmänympärysvoiteet tuovat apua muun muassa punoitukseen, turvotukseen ja kuivalle iholle. Apteekissa neuvotaan mielellään, minkälainen voide kannattaa omaan tilanteeseen valita.

Tummille silmänalusille kofeiinia, turvonneille geeliä

Kuivalle iholle suositellaan kreemimäisiä, koostumukseltaan paksuhkoja voiteita. Tummille silmänalusille löytyy kofeiinia ja C-vitamiinia sisältäviä, verenkiertoa stimuloivia ja ihonväriä tasoittavia hoitovoiteita.

Turvonneille silmille suositellaan kevyitä, geelimäisiä tuotteita. Voiteen voi laittaa hetkeksi jääkaappiin ennen levittämistä – viileä voide laskee turvotusta ja on miellyttävä käyttää. Apteekin valikoimassa on myös silmänympärysvoiteita, joiden metallisilla hoitopäillä levitetään tuotetta. Tuotteella on tuplateho: sekä voide että viileä hoitopää laskevat silmän alueen turvotusta.

Eityisesti silmämeikiä käyttävien silmänympärykset kuivuvat helposti, koska päivittäinen puhdistaminen hankaa ja rasittaa herkkää ihoa. Kevyitä voiteita voi käyttää aamuin illoin, ja ne sopivat myös meikin alle. Täyteläisiä voiteita on kätevintä lisätä iltaisin ennen nukkumaanmenoa, jotteivat ne rasvoitu päivän mittaan meikin alla.

Nuorena aloitettu silmänympärysvoiteen käyttö voi hidastaa ikääntymisen merkkejä. Varsinaiset anti age -tuotteet sisältävät esimerkiksi kollageenia, ja ne auttavat silmän seudun ihoa säilyttämään nuorekkuutensa. Iän tuomat juonteet ilmestyvät naisille miehiä aiemmin, koska miesten iho on tyypillisesti hiukan paksumpi.

NÄIN LEVITÄT SILMÄNYMPÄRYSVOITEEN

1. LEVITÄ VOIDETTA nuppineulanpään verran silmien alapuolelle ja toisen nuppineulan verran silmien yläpuolelle ja ympärille, ohimoita kohti. Taputtele sormiin jääneet rippeet kevyesti liikkuvalle luomelle.

2. KÄYTÄ SORMENPÄITÄ voiteen levittämiseen, jotta silmien alueen herkälle iholle ei aiheudu turhaa painetta.

3. LEVITÄ VOIDE hyvin kevyesti, hierovin liikkein tai taputellen.

4. SILMÄNYMPÄRYSIHOLLE TARKOITETUT voiteet sopivat myös huultenympärysalueelle.

Asiantuntijana Teuta Bajrami lääketeknikko, kosmetologi, Wiklundin Apteekki, Turku

Julkaistu Terveydeksi! 1/2022

Apteekki

APTEEKKIHAKU