‹ Takaisin

Ravitsemus ja liikunta  |  15.06.2022   |  KATI SÄRKELÄ   |  TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Grillattu caesarsalaatti

Hieman kevyempi grilliherkku valmistuu vartissa sydänsalaatista ja herkullisesta kastikkeesta.

4 annosta, alle 15 minuttia

Ainekset

4 sydänsalaattia

Kastike

  • 1 keltuainen
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus musta-pippuria
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl kapriksia

 

Viimeistelyyn

  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 25 g parmesaania lastuina

      1. Valmista ensin kastike. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon keltuainen, sitruunamehu, suola, sokeri, mustapippuri, sinappi ja öljy. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaa vasten ja pyöräytä ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, sitä voi notkistaa vedellä tai omenamehulla.
      2. Pese sydänsalaatit ja halkaise ne niin, että lehdet pysyvät kiinni kannassa.
      3. Grillaa salaatinpuolikkaisiin hyvä grillipinta ja nosta ne lautasille.
      4. Valuta päälle kastiketta. Viimeistele pinjansiemenillä ja parmesaanilastuilla.

Ravintosisältö

367 kcal
Hiilihydraattia <1 g
Proteiinia 7 g
Rasvaa 36 g
Kuitua 3 g

Lajike vaihtoon

Salaattilajikkeiden valikoima kasvaa vuosi vuodelta. Tarjolla on eri makuja ja tekstuureja. Erilaisilla lajikkeilla salaattipohjaan saa loputtomasti vaihtelua. Jos jää- tai jäävuorisalaatti puuduttaa, kokeile uusia tuttavuuksia, kuten endiivejä, paksoita, wasabirucolaa tai punamangoldia. Salaattia voi surauttaa myös vihersmoothieen. Kevyt salaatti sisältää paljon hyviä vitamiineja ja kivennäisaineita, myös kuitua.

Julkaistu Terveydeksi! 2/2022

Apteekki

APTEEKKIHAKU