‹ Takaisin

Ravitsemus ja liikunta  |  01.10.2021   |  JENNI JUNTUNEN   |  PEKKA HOLMSTRÖM / OTAVAMEDIA

Juuresrösti kananmunilla ja pinaatti-hernesalaatilla

Ekologista, edullista ja ravintorikasta. Siinä jo kolme syytä kokeilla juuresröstiä kotimaisista juureksista.

4 annosta, yli 60 min.

JUURESRÖSTIN AINESOSAT:

1/2 kg perunoita

2 porkkanaa

1 palsternakka

2 punajuurta

1/2 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl mustapippuria

LISÄKSI:

100 g herneitä

100 g tuoretta pinaattia

4 kananmunaa

50 g fetajuustoa

VALMISTUS:

1. Raasta juurekset. Lisää suola. Anna seistä 5 minuuttia. Purista ylimääräinen

neste pois ja painele juuresraaste öljyttyyn uunivuokaan. Rouhi päälle mustapippuria.

2. Paista röstiä 180-asteisessa uunissa

noin 35 minuuttia. Sekoita kerran paistamisen aikana, pinta saa tulla rapeaksi.

3. Sulata herneet ja sekoita pinaattien joukkoon. Paista munia kevyesti toiselta puolelta.

4. Ota rösti pois uunista. Lisää päälle munat, pinaatti-hernesalaattia ja murusteltua fetajuustoa. Pirskottele päälle oliiviöljyä.

Tarjoa ruisleivän kanssa.

RAVINTOSISÄLTÖ:

339 kcal

hiilihydraatteja 63 g

proteiinia 14 g

rasvaa 16 g

kuitua 6 g

Julkaistu Terveydeksi! 3/2021

Apteekki

APTEEKKIHAKU