‹ Takaisin

Ravitsemus ja liikunta  |  14.09.2020   |  IDA IJÄS   |  KRISTIINA KURRONEN/OTAVAMEDIA

Omenainen uunikaurapuuro

Herkullinen uunipuuro valmistuu tunnissa ja sopii erinomaisesti vaikka pimenevien syksyiltojen herkuksi.

4 annosta, 1 H 15 min

2 kotimaista omenaa
2,5 dl kaurasuurimoita
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 tl suolaa
6 dl kaurajuomaa

Pinnalle
1 tl kanelia
1 tl sokeria

1. Pese ja viipaloi omenat kuorineen, ja levitä ­viipaleet ­voidellun vuoan pohjalle. Huuhtele ja valuta ­kaurasuurimot, ja kaada ne omenaviipaleiden päälle. Ripottele ­pinnalle kookos­hiutaleet ja suola. ­Lopuksi kaada kaurajuoma ­puuron päälle.

2. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin ­tunnin ajan.

3. Sirottele valmiin uunipuuron päälle kanelia ja ­sokeria.

4. Anna uunipuuron hautua vielä hetki folion alla ­ennen ­tarjoilua.

Annos
251 kcal
hiilihydraatteja 37 g
rasvaa 8 g
proteiinia 7 g
kuitua 7 g

Viljojen ykkönen

Kotimainen kaura on todellinen superruoka. Kaura sisältää runsaasti kuitua, josta suurin osa on beetaglukaania. Se on liukoinen kuitu, joka parantaa vatsan ja suoliston toimintaa sekä auttaa ylläpitämään kolesterolitasapainoa. Kaurassa on myös muita kotimaisia viljoja enemmän rautaa ja proteiinia. Runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä kaura on luonnostaan gluteenitonta, joten se sopii hyvin herkkävatsaisille sekä useimmille keliaakikoille.
Lähde: Suomen Sydänliitto ry

Apteekki

APTEEKKIHAKU