‹ Takaisin

Ravitsemus ja liikunta  |  20.12.2023   |  OTAVAMEDIA   |  KRISTIINA KURRONEN / OTAVAMEDIA

Paahdetut punajuuret

Pähkinöillä maustetut paahdetut punajuuret sopivat erinomaisesti vaikka joulupöytään rosollin korvikkeeksi.

6 annosta, 60 min, M, G, V

  • 6–10 punajuurta
  • n. 500 g karkeaa suolaa

Pinnalle:

  • 2 rkl siirappia
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • rosmariinin oksia
  • paahdettuja saksanpähkinöitä tai pinjansiemeniä
  1. Pese punajuuret huolellisesti ja lado ne uunipannulle levitetylle karkealle suolalle. Paahda kokonaisina tai lohkoina noin tunti 175-asteisessa uunissa.
  2. Mausta punajuuret siirapilla, öljyllä, rosmariinilla sekä paahdetuilla saksanpähkinöillä tai pinjansiemenillä.

Ravintorikas juures

Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita: paljon kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, rautaa ja sinkkiä. Vitamiineista erityisesti folaatin eli B9-vitamiinin määrä on korkea. Folaatti vaikuttaa punasolujen uusiutumiseen ja aineenvaihduntaan.

Itse punajuurta käytetään vain kypsennettynä, mutta kesällä myös punajuuren versot ja pienet naatit ovat syötäviä esimerkiksi salaatissa.

Julkaistu Terveydeksi! 4/2023

Apteekki

APTEEKKIHAKU