Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

Ravitsemus ja liikunta  |  25.09.2019   |  Minerva Kakko / Otavamedia

Satokauden kantarelli-omenapasta

4 annosta, alle 30 min.

Ainekset

1 l tuoreita kantarelleja
2 pientä omenaa
1 pieni keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 rkl hienonnettua rosmariinia

Lisäksi

300 g nauhapastaa
2–3 rkl oliiviöljyä
150 g fetajuustoa

1. Puhdista ja Pilko kantarellit, ja huuhtaise ne lävikössä kylmällä vedellä. Pese omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Nosta kantarellit kuivalle pannulle ja kuumenna pannu. Kun sienistä irronnut neste on haihtunut, kaada sienet lautaselle.

3. Sulata voi pannulla. Paista sipuleita ja valkosipuleita voissa noin minuutti, kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä. Lisää joukkoon sienet ja omena­kuutiot. Mausta hunajalla, suolalla ja hienonnetulla rosmariinilla. Jatka paistamista vielä 3–4 minuuttia, kunnes omenakuutiot ovat hieman pehmenneet.

4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja kaada tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon kantarelli-omenaseos. Valuta päälle oliiviöljyä ja murustele päälle fetajuustoa. Tarjoile heti.

Annos

616 kcal
hiilihydraatteja 70 g
rasvaa 28 g
proteiinia 18 g
kuitua 7 g

Kuorineen päivineen

Kotimainen omena ei sisällä säilöntäaineita, joten sen voi huoletta syödä kuorineen. Se kannattaa, sillä suurin osa omenan ravintoaineista on nimenomaan kuoressa. Omenan kuoret sisältävät muun muassa flavonoidia nimeltä kversetiini – samaa antioksidanttia, jota on myös sipuleissa. Kuorimalla omenan voi menettää jopa puolet sen sisältämistä antioksidanteista.

Julkaistu Terveydeksi! 3/2019

Apteekki

APTEEKKIHAKU