‹ Takaisin

Terveys  |  27.05.2021   |  TARU VANHALA   |  ISTOCKPHOTO

Koronarokotustodistus saatavilla nyt Omakannasta

Touko-kesäkuussa tiedot tulevat näkyviin suurelle osalle rokotetuista viiveellä, koska rokotustietoja kirjataan eri tietojärjestelmiin takautuvasti.

Ensimmäiset kansalliset koronarokotustodistukset näkyvät nyt Omakannassa. 

Kansallisen rokotustodistuksen saa jokainen rokotettu henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus. Todistuksen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta. Se on saatavilla ainoastaan Omakannasta, josta sen voi esittää sähköisesti tai itse tulostaa paperiseksi versioksi. Kansallisessa koronarokotustodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tällä hetkellä ja jatkossakin henkilö voi saada muun paperisen todistuksen koronarokotuksesta terveydenhuollosta. Kyseessä ei kuitenkaan ole sama kuin Omakannan kansallinen koronarokotustodistus.

Jos todistustasi ei vielä näy Omakannassa, odota rauhassa, tietosi kirjautuvat kyllä Omakantaan. Touko-kesäkuussa tiedot tulevat näkyviin suurelle osalle rokotetuista viiveellä, koska rokotustietoja kirjataan eri tietojärjestelmiin takautuvasti. Jos kuitenkin tarvitset rokotustodistuksen välttämättömästä syystä, ota yhteys rokotteen antaneeseen organisaatioon.

Jatkossa koronarokotustodistus on saatavilla Omakannassa viiden vuorokauden kuluessa rokotuksesta.

EU:n yhteinen koronatodistus käyttöön heinäkuussa

Kansallista koronarokotustodistusta voi käyttää rajanylitystilanteissa niissä maissa, jotka sen hyväksyvät. Maat voivat siis itse päättää, mitä todistuksia ne vaativat, hyväksyvätkö ne kansallisen koronarokotustodistuksen rajanylitystilanteissa ja edellyttävätkö ne esimerkiksi yhtä vai kahta rokoteannosta. Henkilön on ennen matkaa selvitettävä itse, millaista todistusta kohdemaa vaatii.

Kansallinen koronarokotustodistus on saatavissa Omakannasta, kunnes EU:n yhteinen koronatodistus (EU Digital Covid Certificate) tulee käyttöön heinäkuussa. EU:n yhteinen koronatodistus sisältää todistuksen koronarokotuksista, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronavirustaudista. Kaikki kolme todistusta tulevat käyttöön samalla kertaa ja ne saa Omakannasta.

Apteekki

APTEEKKIHAKU