‹ Takaisin

  |  03.04.2016

Allergiaviikko alkaa – tapahtumia kautta maan

Allergia- ja astmaliiton Allergiaviikkoa vietetään 4.–10. huhtikuuta. Tällä kertaa painotetaan yliherkkyyksien ja allergioiden huomioimista: oireet ovat todelliset, ja kanssaihmisten on otettava ne todesta.

Allergia voi pahimmillaan aiheuttaa henkeä uhkaavan reaktion, ja lievätkin oireet heikentävät elämänlaatua. Siksi herkkyyksistä pitää pystyä kertomaan ilman leimautumisen pelkoa.

– Kenenkään ei tarvitse pyydellä allergiaansa anteeksi tai nolostella oireitaan. Sen sijaan kanssaihmisten on pystyttävä huomioimaan toisen herkkyydet. Huomioiminen voi tarkoittaa esimerkiksi hajusteiden vähentämistä tai allergisoivan ruoka-aineen välttämistä yhteisessä ruoanlaitossa, viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta kertoo.

Allergia- ja astmaliitto havainnolistaa Allergiaviikolla arjen kohtaamisia hiukan uudenlaisella tavalla. Viisiosainen Herkkiset-rakkausrealitysarjasta julkaistaan uusi jakso joka arkipäivä allergiaviikko.fi sivuilla.

Samalta sivulta löytyy myös kaikki paikallisyhdistysten allergiaviikolla järjestämät tapahtumat ympäri Suomea. Esimerkiksi siitepölyallergia ja katupölyltä suojautuminen ovat ajankohtaisia teemoja tapahtumissa. Tarjolla on asiantuntijaluentoja, neuvontaa ja muita tapahtumia.

Lisäksi sivuille on koottu tietoa allergian ja yliherkkyyden eroista, allergiamyyteistä ja pyykinpesusta.

TIINA KUOSA

Tutustu allergiaviikko.fi-sivuun >