‹ Takaisin

  |  16.11.2020   |  TARU VANHALA

Apteekeilta hieno potti maailman lapsille

Suomen apteekit keräsivät Nenäpäivä-kampanjassa 60 190 euroa maailman heikoimmassa asemassa oleville lapsille.

,

Suomen Apteekkariliitto osallistui tänäkin vuonna toisena pääyhteistyökumppanina Nenäpäivä-keräykseen. Apteekit ympäri Suomen ovat loka-marraskuussa keränneet lahjoituksia maailman heikoimmassa asemassa oleville lapsille. 

- Kehitysmaissa lapset ovat vaarassa jäädä ilman elintärkeitä rokotteita koronan vuoksi. Apteekit ymmärsivät tilanteen vakavuuden ja keräsivät huikean potin, jotta muut vakavat taudit eivät leviäisi, kommentoi Brand Manager Elina Aaltonen Apteekkariliitosta.

Apteekkariliiton jäsenapteekit ovat osallistuneet Nenäpäivään myymällä Neniä ja lahjoittamalla osan APTEEKKI-tuotesarjan hoitavien nenäsuihkeiden myynnistä. Lisäksi apteekit ovat kannustaneet asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan mukaan erilaisilla tempauksilla, joita on järjestetty vastuullisesti koronaepidemian rajoitusten puitteissa.

- On ollut mahtavaa seurata, kuinka apteekit ovat jälleen tänä vuonna olleet suurella sydämellä ja entistä innokkaampina mukana Nenäpäivässä, kiittelee Nenäpäivä-säätiön kumppanuuspäällikkö Johanna Mäkelä.

– Apua tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sillä koronaviruksen aiheuttama tilanne voi vaikuttaa kehitysmaiden lasten tulevaisuuteen hyvin dramaattisesti. Koulutie saattaa katketa kokonaan tai elintärkeä rokote jäädä saamatta vallitsevan tilanteen vuoksi. Apteekkariliiton ja apteekkien yhteisesti keräämällä upealla potilla järjestömme voivatkin esimerkiksi jakaa lääkkeitä tappavia tauteja vastaan kymmenille tuhansille lapsille. Kiitos jokaiselle, joka on omalla panoksellaan ollut mukana kerryttämässä tätä keräyssummaa, Mäkelä jatkaa.

Kampanja huipentui perjantaina vietettyyn Nenäshow-hyväntekeväisyyslähetykseen, jossa julkaistiin apteekkien keräämä potti, 60 190 euroa. Kokonaisuudessaan keräyspottiin kertyi peräti 3 331 704 euroa. Se on 1 252 577 euroa enemmän kuin viime vuonna ja suurin potti vuosikausiin.

Apteekkien yhteinen nettilipas löytyy verkosta osoitteesta nenäpäivä.fi/apteekki ja sinne voi lahjoittaa vuoden loppuun asti.