‹ Takaisin

  |  01.10.2019   |  EMMI PUUMALAINEN   |  Pharmapress

Apteekkari vastaa -palsta saa uudet kirjoittajat

Apteekkarit Eija Nousiainen ja Petteri Henriksson ottavat Terveydeksi! -lehden Apteekkari vastaa -palstan haltuunsa ensi vuonna.

,

Ensi vuoden alusta alkaen Terveydeksi! -lehden Apteekkari vastaa -palstalla on kaksi uutta apteekkaria vastaamassa lukijoiden kysymyksiin. Pitkään palstaa kirjoittanut apteekkari Merja Aaltonen on mukana vielä vuoden viimeisessä lehdessä.

Apua luotettavasta tiedosta

Merja on ollut ideoimassa Apteekkari vastaa -palstaa liki 30 vuoden ajan. Merjan pitkä ja kattava osaaminen on jättänyt jälkensä palstaan.

– Ihmisten tarve saada luotettavaa lääketietoa oli johtava syy siihen, että lääkkeiden käyttäjille tarjottiin mahdollisuus kysyä kysymyksiä lehden sivuilla. Sittemmin palstan aiheet laajenivat esimerkiksi myös terveyden edistämiseen, Merja muistelee.

Merjalle on vuosien varrella käynyt yhä selvemmäksi, miten paljon riippumattoman ja yksityiskohtaisen tutkimustiedon välittämisellä voi auttaa ihmisiä.

– Toivon, että palsta on antanut ihmisille mallia siitä, että farmaseuttien ja proviisorien kanssa kannattaa keskustella apteekeissa. Silloin lääkehoidot onnistuvat paremmin ja mahdolliset haitat ja yhteisvaikutukset saadaan vältettyä, Merja toteaa.

Palstan uudet kasvot

Apteekkarit Eija Nousiainen ja Petteri Henriksson ovat valmiina ottamaan haasteen vastaan.

Petteri toimii apteekkarina Karjaalla. Kaiken kaikkiaan hänellä on apteekkarikokemusta 11 vuotta ja apteekkityökokemusta 30 vuotta eri kokoisissa apteekeissa sekä pääkaupunkiseudulla että muualla Suomessa.

– Olen vastannut asiakkaiden kysymyksiin 30 vuotta, ja haluan mielelläni päästä kokeilemaan sitä myös kysymyspalstan muodossa, Petteri kertoo.

Myös Eijalla on pitkä ura apteekkarina. Tällä hetkellä hän luotsaa Savonlinnan Linnanportin apteekin lisäksi myös kahta sivuapteekkia. Kaikki kolme apteekkia toimivat erilaisissa ympäristöissä ja tuovat hänen työpäiviinsä mitä moninaisimpia tilanteita.
Eija on työskennellyt yli 30 vuoden uransa aikana niin sairaalaa-apteekissa, opetustehtävissä, kuin apteekin asiakaspalvelussa.

– Asiakkaiden neuvominen lääkkeiden käytössä on tuntunut aina tärkeältä ja merkitykselliseltä. Lisäksi sairaalamaailmassa opittu selkeä kuva terveydenhuoltojärjestelmästä kokonaisuutena on auttanut asiakkaiden ohjauksessa oikeille hoitopoluille, Eija pohtii.

– Kaikkein merkityksellisintä apteekkarin työssäni on asiakaspinnassa toimiminen, asiakkaiden kuunteleminen ja henkilökohtainen neuvonta. Päivittäisen asiakastuntuman ja monipuolisen kokemuksen kautta toivon pystyväni välittämään myös Terveydeksi-lehden lukijoille mielenkiintoisia vinkkejä ja ajankohtaista tietoa, Eija jatkaa.

Eija ja Petteri ovat yhtä mieltä siitä, että tärkeintä on pystyä välittämään lukijoille tutkittua, luotettavaa ja asiantuntemukseen perustuvaa tietoa.

– Maailma on nyt internetin ansiosta tulvillaan kaikenlaista tietoa, josta vain osa on asiallista. Haluan olla mukana tuomassa oikeaa ja näyttöön perustuvaa tietoa apteekkien asiakkaiden ja kaikkien terveydestään kiinnostuneiden ulottuville, Petteri painottaa.

Petteri toivoo, että palstan myötä apteekkien ja apteekkarien työ tulisi lukijoille tutummaksi.

– Apteekki on muutakin kuin paikka, jonne on pakko mennä, kun sairaana tarvitaan lääkkeitä. Apteekki palvelee myös verkossa, puhelimessa, jopa tulemalla luokse. Tieto terveydestä ja tieto lääkkeistä parantaa mahdollisuuksia pärjätä, kun terveys reistailee, Petteri pohtii.

– Toivon, että saisimme eri ikäisiltä ja erilaisissa elämänvaiheissa olevilta lukijoiltamme runsaasti kysymyksiä. Tätä työtä on ilo ja kunnia lähteä jatkamaan Merjan pitkän ja ansiokkaan kirjoittajauran jälkeen, Eija toivoo.