‹ Takaisin

  |  22.06.2016

Apteekki.fi kertoo apteekkien aukioloajat juhannuksena

Juhannuksen ajan aukioloajat löytyvät helposti apteekki.fi-palvelusta, jossa voi etsiä lähimmät apteekit ja katsoa yhdellä sormen pyyhkäisyllä niiden aukioloajat ja yhteystiedot.

Pienet vaivat ja ensiapu

Apteekki.fi -palvelusta löytyy myös ohjeita kesän vaivojen hoitoon. Ennen juhannusta olisi hyvä varmistaa, että mökin lääkekaapissa on ainakin ensiapuun tarvittavat tuotteet, kuten laastarit, sidetaitokset, kipulääke ja kortisonivoide hyttysten pistojen varalle. Lisäksi lääkekaapista tai kännykästä olisi hyvä löytyä ensiapuohjeet. Ensiapuohjeet voi ladata puhelimeen esimerkiksi Punainen Risti -mobiilisovelluksena.

Hätätilanteet

Mökkeillessä tarkka sijainti eli koordinaatit tulisi olla tiedossa, jotta hätätilanteessa ambulanssi löytää varmasti perille. Hätäkeskuslaitoksen tarjoama 112 Suomi -mobiilisovellus nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa. Palvelu on integroitu Hätäkeskuslaitoksen järjestelmiin. Näin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista, kun hätäpuhelu soitetaan sovelluksen kautta.

E-reseptillä lääkkeet lähiapteekista

Sähköinen resepti on helpottanut myös reseptilääkkeiden hankintaa, koska reseptejä ei tarvitse enää kuljettaa mukana. Riittää kun apteekissa osoittaa oikeutensa hankkia lääkkeitä esimerkiksi Kela-kortilla. Mikäli käytössä on harvinaisempi lääke, kannattaa mökkipaikkakunnan pieneen apteekkiin soittaa etukäteen ja varmistaa lääkkeen saatavuus.

KATARIINA KALSTA