Tärkeä tiedote   |  09.01.2018  Jäitkö ilman migreenilääkettä? Toimi silloin näin!

‹ Takaisin

;JENNI JUNTUNEN  |  01.02.2016

Apua elintapamuutoksiin

Elänkö tervettä elämää? Voiko minulla olla riski sairastua vakavasti?

Omaa tai läheisen terveyttä ja hyvinvointia pohtiva löytää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Omahoitopolut.fi-palvelusta tietoa ja testejä terveyden eri osa-alueilta. Testeillä voi esimerkiksi selvittää riskin sairastua kakkostyypin diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin tai dementiaan.

– Omahoitopolut.fi-palvelun tieto ja testit pohjautuvat luotettavaan asiantuntijatietoon, ja niiden taustalla on myös tutkimusaineistoa. Jokaisen polun keskiössä on aihealueen kannalta sopiva ja luotettava testi, kertoo projektipäällikkö Anu Suurnäkki Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Verkkosivuston testit jakautuvat neljään aihepiiriin: yleisiin kansantauteihin ja sairastumisriskiin, lapsiperheiden hyvinvointiin ja elintapoihin, päihteiden käyttöön ja mielenterveyteen sekä ikäihmisten toimintakykyyn. Selkeisiin kysymyksiin voi vastata yksin tai läheisen kanssa. Vastaaminen vie vain muutaman minuutin.

– Palvelu on tarkoitettu sairauksien ennalta­ehkäisyn tueksi, ja testitulokset antavat tietoa omasta tai esimerkiksi läheisen tai asiakkaan tilanteesta. Testituloksen perusteella saa vinkkejä, miten omia elintapoja voi kehittää terveellisempään suuntaan. Tarvittaessa palvelusta pääsee eteenpäin muihin luotettaviin tietolähteisiin, kuten järjestöjen tai sosiaali- ja terveyspalveluiden verkkosivuille, Suurnäkki kuvailee.

Omahoitopolut.fi-palvelu on maksuton eikä edellytä kirjautumista, ja testitulokset voi kätevästi tallentaa omalle koneelle.

Lisätietoa: omahoitopolut.fi