‹ Takaisin

  |  21.01.2022   |  TARU VANHALA   |  PETRI JAUHIAINEN

Kela-korttien toimituksissa viiveitä

Uusien Kela-korttien toimitukset viivästyvät vähintään kahdella viikolla materiaalien toimitusongelmien vuoksi.

,

Kela-korttien toimittaja on ilmoittanut, että koronatilanteen vuoksi heillä on vaikeuksia saada ajoissa lisää korttien valmistamiseen tarvittavaa materiaalia.

– Tästä johtuen Kela-korttien toimitus viivästyy 18.1.2022 alkaen vähintään kahdella viikolla. Viivästykset vaikuttavat osittain myös joulukuussa tehtyihin tilauksiin. Olemme pahoillamme viivästysten aiheuttamasta haitasta, lakimies Antti Klemola Kelasta kertoo.

Normaalisti uusi Kela-kortti toimitetaan asiakkaan kotiosoitteeseen noin 1–2 viikon kuluessa tilauksesta.

Apteekissa voi asioida myös ilman Kela-korttia

Apteekissa asiakkaan Kela-tiedot tarkistetaan sähköisesti suoraan Kelalta. Tämä ei edellytä asiakkaalta Kela-korttia. Henkilöllisyyden voi todistaa apteekissa esimerkiksi henkilökortilla.

Myös Kela-taksien välityksessä on käytössä järjestelmä, josta asiakkaan oikeus suorakorvakseen voidaan todentaa eikä Kela-korttia välttämättä tarvita. Asiakkaan pitää todistaa henkilöllisyytensä matkan alkaessa esimerkiksi henkilökortilla.

Jos asiakas kuitenkin tarvitsee korttia nopeammin kuin se on tilaamalla mahdollista saada, hänelle voidaan myöntää väliaikaistodistus. Väliaikaistodistus on voimassa korkeintaan kuukauden.