‹ Takaisin

  |  27.07.2020   |  TARU VANHALA   |  INGIMAGE

Koronaepidemiatilanne on vakaa

THL suosittelee kuitenkin, että jokainen, jolla on vähänkään koronavirukseen sopivia oireita, hakeutuisi laboratoriotesteihin.

,

Koronavirusepidemiatilanne on pysynyt Suomessa vakaana. Viimeisen seurantaviikon aikana (13.-19.7.2020) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 40 uutta tapausta, kertoo THL. Tapausten määrä on samalla tasolla kuin kahdella edellisellä viikolla. 

Sairaalahoidossa oli 22.7.2020 vain neljä potilasta, eikä heistä kukaan ollut tehohoidossa. Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,55 - 0,95.

Osa uusista tapauksista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryvästymiin. Kaikkien uusien tapausten tartuntaketjut jäljitetään huolella, ja uusia tartuntoja pyritään siten ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti.

Koska koronavirusepidemiaan liittyviä rajoituksia puretaan asteittain, THL korostaa aktiivisen testausten tarpeellisuutta, jotta kaikki tartuntaketjut saataisiin tunnistettua ja katkaistua ajoissa. Kaikkia, joilla on vähänkään koronavirukseen sopivia oireita, kehotetaan hakeutumaan laboratoriotesteihin.

Suomessa on 22.7.2020 mennessä todettu 7 362 koronavirustapausta. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 328. Parantuneita arvioidaan olevan 6 920 eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.