‹ Takaisin

  |  25.01.2021   |  TARU VANHALA   |  INGIMAGE

Koronakaranteeni pitenee

THL pidentää koronavirustartunnalle altistuneiden karanteenin kahteen viikkoon. Muutoksen taustalla ovat uudet herkästi tarttuvat koronavirusmuunnokset.

,

Koronavirustartunnan saaneiden lähikontakteille määrättävä karanteeni pitenee 10 vuorokaudesta 14 vuorokauteen. Kyseessä on tartuntatautilääkärin määräämä virallinen karanteeni, josta saa myös tartuntatautipäivärahaa.

Koronavirukselle altistuneiksi määritellään henkilöt, jotka ovat olleet kontaktissa COVID-19-tartunnan saaneen kanssa 48 tunnin aikana ennen tapauksen oireiden alkua. Jos kyseessä on oireeton taudinkantaja, altistuneiksi määritellään henkilöt, jotka ovat olleet kontaktissa hänen kanssaan 48 tuntia ennen näytteenottoa.

Perhealtistuksissa karanteenin pituus on 21 vuorokautta.

Myös tartuntatautilääkärin sairastuneelle määräämän eristyksen vähimmäispituus pitenee 7 vuorokaudesta 10 vuorokauteen. Eristystä kotona jatketaan, kunnes henkilö on ollut oireeton 2 vuorokauden ajan. 

Muutosten taustalla ovat uudet koronavirusmuunnokset, jotka voivat tarttua ja levitä aiempia koronaviruskantoja nopeammin.