‹ Takaisin

  |  07.01.2021   |  TARU VANHALA   |  INGIMAGE

Koronavilkku toimii nyt rajojen yli

Uusi päivitysversio mahdollistaa tiedonvälityksen useiden muiden eurooppalaisten koronasovellusten välillä.

,

Koronavilkku-sovelluksesta julkaistiin päivitetty versio 7. tammikuuta. Uusi versio 2.0 on yhteensopiva useiden muiden Euroopan maiden koronasovellusten välillä. Eli nyt Koronavilkun käyttäjä voi saada altistumisilmoituksen, vaikka tartunnastaan ilmoittanut henkilö olisi käyttänyt jotakin muuta eurooppalaista koronasovellusta.

- Koronavilkun yhteensopivuus muiden maiden sovellusten kanssa tehostaa koronaviruksen tartuntaketjujen katkaisua ja estää epidemiaa leviämästä myös silloin, kun sovellusten käyttäjät liikkuvat eri maiden välillä, tiivistää THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.

Päivittyvä lista eri maissa käytössä olevista sovelluksista ja niiden yhteen sopivuuksista löytyy Euroopan komission verkkosivuilta.

Uusi päivitysversio mahdollistaa myös, että tartunnan saanut voi halutessaan Koronavilkun kautta jakaa tiedon myös muiden maiden sovellusten käyttäjille. Tiedot luovutetaan EU-komission tuottaman ja tarjoaman tietoturvallisen yhdyskäytäväpalvelun kautta. Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on arvioinut järjestelmän tietoturvallisuuden, eikä käyttäjää voida tunnistaa jaettavasta tiedosta.

Useimmissa puhelimissa Koronavilkku päivittyy automaattisesti. Suositeltavaa on kuitenkin varmistaa, että sovellus on päivittynyt. Tämän voi tehdä käymällä sovelluskaupassa (Google Play tai Apple App Store).