Tärkeä tiedote   |  09.01.2018  Jäitkö ilman migreenilääkettä? Toimi silloin näin!

‹ Takaisin

31.12.2015

Lääkekorvauslaskuri kertoo, paljonko maksat lääkkeistäsi

Apteekki.fi-palvelun Lääkekorvauslaskurilla voi heti vuoden alusta lukien tarkistaa reseptiostojen korvattavuuden 50 euron alkuomavastuun täyttymisen jälkeen.

Apteekki.fi-palvelun etusivulta löytyvä Lääkekorvauslaskuri on helppokäyttöinen. Laskuriin syötetään lääkkeen nimi ja valitaan tarjolle tulevasta listasta oikea valmiste eli oikea vahvuus, lääkemuoto (esimerkiksi tabletti tai kapseli) ja oikea pakkauskoko. Laskurin korvaustiedoista valitaan oikea korvaukseen oikeuttava tieto.

Lääkekorvauslaskuri kertoo lääkkeen hinnan lisäksi yhden pakkauksen hinnasta asiakkaalle maksettavaksi jäävän osuuden. Yksittäisen lääkkeen hinnassa on mukana apteekin toimitusmaksu veroineen (2,39 eur). Jos ostaa samalla reseptillä useamman pakkauksen, reseptikohtainen toimitusmaksu peritään vain kerran.

Lääkekorvaukset pähkinänkuoressa 1.1.2016 lukien

• Täysi-ikäisille vuosittainen 50 euron alkuomavastuu, jota aletaan periä sen vuoden alusta, kun henkilö täyttää 19 vuotta.
• Peruskorvaus 40 %
• Erityiskorvaus 65 % tai 100 %
• Ylemmän erityiskorvauksen (100 %) lääkkeistä asiakas maksaa 4,50 euron omavastuun asiointikertaa kohden.
• Lääkekulujen vuosiomavastuu korvattavissa lääkkeissä on 610,37 euroa vuonna 2016. Vuosiomavastuun täytyttyä asiakas maksaa korvattavasta lääkkeestä 2,50 euron ostokertakohtaisen omavastuun.

Alku- ja vuosiomavastuun täyttymistä voi seurata Kelan asiointipalvelussa, johon kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelu on osoitteessa kela.fi/asiointi. Lääkekorvauslaskuri ja lisätietoa korvauksista osoitteessa www.apteekki.fi.