Tärkeä tiedote   |  23.07.2024  Paramax Rap -valmisteessa virheellisiä pakkausmerkintöjä

‹ Takaisin

  |  25.02.2020   |  TARU VANHALA   |  INGIMAGE

Miten suojautua koronavirukselta?

Hyvä käsihygienia on tehokkain, halvin ja helpoin tapa ehkäistä koronavirustartunta.

,

Käsien pesua suositellaan aina ennen ruokailua ja ruoanlaittoa sekä wc-käynnin jälkeen. Influenssakautena ja koronavirusuhan alla käsihygieniaan kannattaa panostaa entistä enemmän. Kädet kannattaa pestä töihin tullessa, sieltä lähtiessä ja kotiin palatessa. Aivastelun, niistämisen ja yskimisen jälkeen käsienpesu suojaa muita ihmisiä tartunnoilta. Hengitystie-eritteillä tahrautuneet kädet levittävät taudinaiheuttajia nopeasti eteenpäin pintojen kautta.

Kädet pestään lämpimällä vedellä saippuan kanssa noin 15 sekunnin ajan. Saippua hierotaan huolellisesti kämmeniin, kämmenselkiin ja sormien väliin, ja huuhdellaan runsaalla vedellä. Varsinkin julkisilla paikoilla kädet kannattaa kuivata käsipaperilla ja hana sulkea käsipaperin kanssa. Jos vesipesu ei ole mahdollinen, käsien puhdistamiseen voi käyttää alkoholipitoista käsihuuhdetta.

Pahimmat bakteeripesäkkeet, sormuksen ja kynsien aluset, kannattaa myös puhdistaa säännöllisesti. Sormuksen alla muhii helposti Euroopan väkiluvun verran mikrobeja.

Taudinaiheuttajien leviämistä pystyy tehokkaasti estämään myös oikealla aivastus- ja yskimistekniikalla. Kämmenen sijaan pärskäise ja yski kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. Heitä käytetty nenäliina heti sekajätteisiin.