‹ Takaisin

  |  02.03.2020   |  TARU VANHALA   |  INGIMAGE

Miten toimia, jos epäilee koronavirustartuntaa?

Pysy kotona ja ota yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse. Saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Estä viruksen leviäminen hyvällä käsihygienialla ja oikealla aivastustekniikalla.

,

Uuden koronaviruksen tyypillisiä oireita ovat kurkkukipu, yskä, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Koronavirusta on syytä epäillä, jos olet vieraillut epidemia-alueella tai ollut kontaktissa sairastuneeseen henkilöön. Tällä hetkellä on liikkeellä runsaasti myös kausi-influenssaa ja tavallisia flunssaviruksia, jotka eivät ole koronaviruksen aiheuttamia.

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota välittömästi yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse. Vältä turhaa liikkumista julkisilla paikoilla. Jos kuitenkin joudut liikkumaan julkisissa tiloissa ja kulkuneuvoissa vältä koskettamasta kaiteita ja muita tukirakenteita.

Tartunnan saaneen ja sitä epäilevän tulee estää taudin leviäminen hyvällä käsihygienialla. Käteen aivastamista tulee välttää. Oikea tapa on aivastaa kertakäyttönenäliinaan tai puseron hihaan. Läheisiä voi suojata tartunnalta myös käyttämällä suu-nenäsuojusta.