‹ Takaisin

  |  04.10.2021   |  TARU VANHALA   |  INGIMAGE

Muutoksia maskisuosituksiin

Maskia kannattaa edelleen käyttää etenkin ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja erityisesti, jos on rokottamaton.

,

THL on päivittänyt kansalaisille tarkoitettua maskisuositustaan. Suositus ei perustu enää koronaepidemian eri vaiheisiin vaan pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan.

Hallitus linjasi syyskuussa hybridistrategian päivityksessään, että alueellisista epidemiavaiheista ja niihin liittyvistä suosituksista luovutaan.

- Päivitetty maskisuosituksemme perustuu koronaepidemian tämänhetkiseen tilanteeseen. Rokotuskattavuus nousee koko ajan, ja jokainen voi nyt itse harkita, mitkä ovat sellaisia tilanteita, joissa maskia kannattaa edelleen käyttää, sanoo THL:n ylilääkäri Otto Helve.

Maskia suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa

THL suosittelee edelleen maskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan ja lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Käyttöä suositellaan varsinkin niille, jotka eivät ole vielä saaneet täyttä rokotussarjaa. 

Myös julkisessa liikenteessä maskin käyttöä suositellaan jatkettavan. Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15.10. ja sen jälkeen matkustajamäärät voivat kasvaa nopeasti ja liikennevälineet voivat ruuhkautua.

Huomioitavaa on myös, että erilaisten tilaisuuksien järjestäjät voivat antaa omia maskisuosituksiaan, jotka koskevat heidän omia tilojaan.

Lisäksi alueelliset viranomaiset voivat edelleen antaa omaa aluettaan koskevia maskisuosituksia, jotka perustuvat alueelliseen epidemiatilanteeseen.

Lisätietoa maskisuosituksesta löytyy THL:n sivuilta.