‹ Takaisin

  |  04.03.2022   |  TARU VANHALA   |  INGIMAGE

Riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille suositellaan kolmatta koronarokoteannosta

Kolmas rokoteannos suositellaan annettavaksi, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

,

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille annetaan kolmas koronarokoteannos, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille on suositeltu jo aikaisemmin tehosteannoksia.

Lisäksi THL suosittelee, että mahdollisuus kolmansiin rokoteannoksiin tarjotaan myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille vähintään kuusi kuukautta toisesta rokoteannoksesta, jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi.

Kunnat vastaavat koronarokotusten järjestämisestä ja kertovat, mistä ja milloin rokotuksen voi saada. Kunnat tiedottavat oman aikataulunsa mukaisesti, kun koronarokotteita on saatavilla ja 12–17-vuotiaille voi varata rokotusajan tehosteannokseen. Lasten ja nuorten koronarokotuksia järjestetään esimerkiksi kouluterveydenhuollossa sekä rokotuspisteillä, joissa muutakin väestöä rokotetaan.

Euroopan komissio antoi 25.2.2022 Euroopan lääkevirasto (EMA) suosituksesta Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotteelle myyntiluvan 12–17-vuotiaiden kolmansiin rokoteannoksiin.