‹ Takaisin

22.09.2017

Sydänmerkki-tuotteilla tutkitusti terveysvaikutuksia

Käyttämällä Sydänmerkillä merkittyjä elintarvikkeita tavanomaisten elintarvikkeiden sijaan voidaan merkittävästi vähentää suolan ja kovan rasvan määrää ruokavaliossa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Sydänliiton tutkimuksesta.

,

Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka tavanomaisten elintarvikkeiden korvaaminen Sydänmerkki-tuotteilla vaikuttaa suolan, rasvan, kovan rasvan, sokerin ja kuidun saantiin 25–64-vuotiailla suomalaisilla. Sydänmerkki-tuotteissa rasvan laatu on hyvä, ja suolan määrää on vähennetty. Joissakin tuoteryhmissä Sydänmerkki tarkoittaa myös, että kuitua on enemmän ja sokeria vähemmän.

Elintarvikkeiden vaihtaminen Sydänmerkki-tuotteisiin muutti eniten rasvan, kovan rasvan ja suolan saantia. Keskimäärin kovan rasvan osuus saadusta energiamäärästä laski 14,3 prosentista alle 10 prosenttiin, mikä vastaa ravitsemussuosituksia. Suolan saanti väheni keskimäärin 10 prosentti­yksikköä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos