‹ Takaisin

  |  23.03.2020   |  TARU VANHALA   |  INGIMAGE

Terveyskylän koronabotista tietoa ja henkistä tukea

Koronabotti on kysely, joka ohjaa ja antaa neuvoa koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. Se sisältää oirearviokyselyn lisäksi myös henkisen tuen ohjelman helpottamaan ahdistusta ja epätietoisuutta epidemian aikana.

,

Terveyskylän koronabotti sisältää kysymyksiä ja vastauksia oireista, kanssakäymisestä sairastuneiden kanssa, riskiryhmiin kuulumisesta sekä mahdollisesta altistumisesta. Vastausten perusteella koronabotti arvioi tartunnan todennäköisyyttä ja neuvoo hoitoon hakeutumisesta eri tilanteissa.

- Koronabotti on luotettava ja informatiivinen kanava kansalaiselle koronavirustartunnan todennäköisyyden ja oireiden arviointiin, tiivistää osastonylilääkäri Mari Kanerva HUS Infektiopoliklinikalta.

Koronabotin käyttäminen auttaa myös kovassa paineessa työskenteleviä terveydenhuoltoalan ammattilaisia. Epidemia herättänyt valtavan määrän kysymyksiä ja eri neuvontakanavat ovat ruuhkautuneet.

Koronabotti julkaistiin 13.3.2020 Terveyskylä.fi- palvelussa ja ensimmäisen viikon aikana oirearvion täytti jo lähes 50 000 kansalaista.

Oirekyselyn lisäksi palvelu tarjoa myös henkistä tukea. HUS Psykiatrian asiantuntijat ovat keränneet palveluun ohjeita koronaepidemian aiheuttamien ahdistavien tunteiden käsittelemiseen.

Koronabottiin päivitetään säännöllisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiolääkäreiden, HUS psykiatrian asiantuntijoiden, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä muiden viranomaisten antamat ohjeet.