‹ Takaisin

  |  18.04.2016

Tiesitkö että...

Apteekissa voi asioida toisen puolesta

Toinen henkilö voi hakea lääkkeet apteekista puolestasi, kun hänellä on mukanaan Kela-korttisi ja/tai lääkärin antama potilasohjeesi.

Kela-kortilla asioidessaan hakijan tulee tietää noudettavan lääkkeen tiedot.

Muiden sähköiseen reseptiin liittyvien asioiden hoitoon apteekissa hakija tarvitsee asiakkaan kirjallisen suostumuksen. Allekirjoittamalla suostumuksen asiakas antaa toiselle luvan pyytää yhteenvedon tämän käyttämistä lääkkeistä, selvittää käytettävän lääkityksen, pyytää mitätöimään sähköisen reseptin, kun asiakas ei tarvitse lääkettä enää ja pyytää uusimaan sähköisen reseptin.

Suostumus annetaan lomakkeella, jonka saa vain apteekista, terveydenhuollosta tai Kelan toimistosta. Apteekkiin suostumus voidaan antaa joko yhtä asiointikertaa varten tai kolmeksi vuodeksi. Apteekissa varmistetaan puolestasi asioivan henkilöllisyys ja oikeus asioida puolestasi.

JENNI JUNTUNEN

Terveydeksi!-lehden numerossa 1/2016 julkaistussa jutussa teksti "Apteekissa varmistetaan puolestasi asioivan henkilöllisyys ja oikeus asioida puolestasi." Oli harhaanjohtavasti ensimmäisen kappaleen lopussa. Henkilöllisyyden tarkistus koskee vain suostumuksen perusteella tapahtuvaa asiointi.