‹ Takaisin

  |  17.03.2020

Toimi näin asioidessasi apteekissa koronaepidemian aikana

Älä tule flunssaisena apteekkiin. Suojaa apteekin henkilökuntaa tartunnoilta ja pyydä toista asioimaan puolestasi. Lääkkeet voi tilata myös apteekin verkkopalvelusta.

,

Flunssaoireisen tulee välttää apteekkiasiointia. Apteekin henkilökunnan suojeleminen tartunnoilta takaa, että apteekit pystyvät palvelemaan myös korovirusepidemian aikana.

Jos tarvitset reseptilääkkeitä, anna hakijalle Kela-korttisi tai valtuuta hänet asioimaan puolestasi suomi.fi-sivuston kautta. Reseptilääkkeitä voi tilata myös apteekkien verkkopalveluista. Lähimmän verkkoapteekin löydät apteekki.fi -palvelusta.

Hae ikääntyneen tai perussairauksia potevan lääkkeet hänen puolestaan. Huomioithan kuitenkin tartuntariskin viedessäsi lääkkeet perille.

Itsehoitoon tarkoitettuja kipu- ja kuumelääkkeitä toimitetaan toistaiseksi vain yksi pakkaus asiakasta kohden. Toimenpiteellä varmistetaan, että kaikki akuutissa tarpeessa olevat saavat lääkkeitä. Suomessa ei tällä hetkellä ole pulaa lääkkeistä eikä lääkkeitä ole tarpeen hamstrata.