‹ Takaisin

  |  08.12.2017

Ulkomailta tilattu ravintolisä voi pysähtyä tulliin

Oletko tilannut terveystuotteita ulkomaisista verkkokaupoista?

,

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kannustaa verkko-ostoksilla tarkkaavaisuuteen, sillä ulkomailla ravintolisänä tai luonnontuotteena markkinoitava valmiste voidaan luokitella Suomessa lääkkeeksi. Lääkkeiden vastaanottamiseen postitse Suomen ulkopuolelta liittyy rajoituksia, joten ennen tilausta on syytä selvittää, voiko tilaamansa tuotteen ottaa laillisesti vastaan.

Valmisteiden luokittelussa lääkkeeksi on eroja eri maiden välillä. Joissain maissa valmisteen myynti on sallittua ravintolisänä, kun toisissa maissa sama valmiste onkin lääke.

Euroopan talousalueelta voi ottaa lääkevalmisteita vastaan postitse korkeintaan kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Huumausaineeksi luokiteltujen lääkevalmisteiden vastaanottaminen postitse on kielletty. Reseptilääkkeeseen on tuontihetkellä oltava resepti tai lääkärintodistus, ja tuotavien lääkevalmisteiden on oltava laillisia hankintamaassa. Lääkkeet on hankittava myyjältä, joka saa laillisesti myydä lääkkeitä. Lailliset EU-alueella olevat verkkoapteekit tunnistaa yhteisesti käytössä olevasta tunnuksesta.

Tulli valvoo maahantuontirajoitusten noudattamista. Säännösten vastaisesta tuonnista voi koitua oikeudellisia seuraamuksia.

Lähde: Fimea